CeeBee

zondag 22 maart 2009

zwanger

Ik lees veel. Bol.com heeft een hele goede klant aan mij, want ik bestel maandelijks voor zo'n 50 euro aan boeken. Chicklit, thrillers, romans: het maakt me niet uit, zolang het maar fictie is. In huis liggen dan ook overal boeken. Gelezen en nog ongelezen, van mij of van B. Bij de verhuizing hebben we waarschijnlijk zo'n 30 boekendozen versjouwd, die nu allemaal op zolder staan. In afwachting van hun definitieve plek, in een nog te kopen boekenkast, in een nog te verbouwen woonkamer.

Vreemd genoeg heeft de zwangerschap effect op mijn leesgedrag. Ik lees namelijk niet meer. Geen letter. Zelfs de meest eenvoudige en spannende boeken kunnen mijn aandacht niet vasthouden. Het was dan ook vreemd om zojuist een zestal dames op bezoek te hebben die kwamen praten over boeken. Twee boeken die ik niet had gelezen en die ik zelfs niet eens had gekocht. Waarom zou ik ook, ik ga ze de komende drie maanden toch niet lezen.

Ik kon dus niet meepraten over de boeken en ook niet over het geTwitter waarmee sommige dames zich op hoog niveau vermaken. Maar dat maakte voor de sfeer niet uit. Het was desalniettemin gezellig.